Nieuw huis kopen met vochtproblemen?

vochtig huis Posted by under thuis , , ,

Bij het kopen van een nieuw huis waar je te maken krijgt met vochtproblemen zijn er een aantal aspecten waar rekening mee gehouden moeten worden. Vochtproblemen hebben namelijk enkele ongunstige gevolgen.

Vochtplekken zichtbaar in de woning

vochtig huisPlekken op muren, vloeren of plafonds waar vochtplekken zichtbaar zijn, zijn een ideale omgeving voor bijvoorbeeld schimmels om te groeien. Dit kan voor extra kosten zorgen in verband met isolatie. Bovendien is het heel lastig om zulke gebieden opnieuw te schilderen of te behangen, aangezien er binnen de kortste keren verkleuringen en afbladdering zal optreden. Deze plekken tasten de onderliggende laag namelijk toenemend aan. Hierdoor zullen de problemen met de tijd alleen maar erger worden als er niks aan gedaan wordt.

Vochtproblemen aanpakken

Echter kunnen dit soort vochtplekken wel redelijk eenvoudig aangepakt en verholpen worden. Bij een huis met vochtproblemen kopen is het dus slechts een kwestie van een overzicht maken van de extra kosten die je zal gaan maken. Dit kan dan tijdens de onderhandelingen voor de verkoopprijs gebruikt worden om de prijs omlaag te krijgen.

Vaak kan hier ook nog een stukje winst behaald worden, omdat veel mensen niet eens zin hebben om zo’n dergelijk project aan te gaan. De voorkeur gaat bij veel mensen uit naar een huis dat al helemaal tot in de puntjes afgewerkt is. Als je het op die manier bekijkt, dan kan het kopen van een nieuw huis met vochtproblemen dus misschien zelfs wel een uitgelezen kans zijn om goedkoper uit te komen.