Het dak laten vervangen is maatwerk

Wanneer er problemen met het dak ontstaan, dan is dat erg vervelend om op te lossen. Het kan bijvoorbeeld om lekkage gaan en dat kan uw binnenmuren potentieel beschadigen. Niet bepaald prettig. Wanneer de dakbedekking vervangen moet worden, is dit een klus die slechts eens in de 20 tot 25 jaar gedaan zou moeten worden. De vakmensen van dakwerken Heist op de Berg weten er alles van. Het is dus wel prettig om te weten dat u er weer even tegenaan kunt, nadat het dak vervangen is.

Bitumen veel gebruikt materiaal

pannendakOp veel woningen is bitumen geplaatst. Dit is een materiaal dat relatief goedkoop is, maar zijn werk goed doet. Het heeft wat weg van asfalt dat op het dak geplaatst wordt. Dakwerkers gebruiken speciale materialen om dit materiaal op het dak te branden. Als de oude laag niet verwijderd hoeft te worden, dan scheelt dit kosten. De nieuwe laag wordt over de oude laag heen gebrand. Daarover worden vaak kiezelstenen geplaatst. Dit helpt met de afwatering en zorgt ervoor dat de levensduur aanzienlijk verlengd wordt van het dak. Dat is natuurlijk prettig, want dan heeft u er zelf weinig omkijken meer naar de komende jaren.

Niemand wil natuurlijk te veel betalen voor een klus aan het huis. Er kan echter wel een verschil zitten in diverse dakdekkers. Sommige bedrijven kunnen u een betere deal aanbieden, bijvoorbeeld dakwerken Balen die goede kwaliteit levert tegen een scherpe prijs. Toch blijft dit altijd maatwerk en zal er doorgaans een afspraak gemaakt worden om naar uw dak te komen kijken. Op basis van uw wensen en de oppervlakte van het dak wordt er vervolgens een offerte uitgebracht. Dit kunt u uiteraard door meerdere bedrijven laten doen, zodat u zeker bent van de juiste prijs.