Wat is het beste kassasysteem voor een kledingwinkel?

Tegenwoordig moet een winkel kassasysteem aan veel meer eisen voldoen dan enkele jaren geleden. Het merendeel van de fysieke (kleding)winkels heeft naast een winkel ook een webshop, een trend die al gaande was maar door de pandemie nog een extra push heeft gekregen.

Op zoek naar een kassasysteem?

Ben jij op zoek naar een kassasysteem? Omdat je niet tevreden bent over je huidige, omdat online of juist offline gaat uitbreiden of omdat je gaat starten met je onderneming. Dan ben je waarschijnlijk al tot de conclusie gekomen dat je een kassasysteem wilt dat gebruiksvriendelijk is, intuïtief werkt en simpelweg doet wat hij moet doen. En als het even kan ook andere noodzakelijke werkzaamheden makkelijker maakt, denk bijvoorbeeld aan voorraadbeheer, inkoop en retourzendingen. En vanzelfsprekend moet het ook betaalbaar blijven.

Wat kost een winkel kassasysteem?

De prijzen van kassasystemen kunnen enorm verschillen, van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s. Helaas blijkt goedkoop vaak duurkoop. Net als bij prijsvechters in de luchtvaart betaal je bij prijsvechters onder de kassasystemen vaak extra voor elke koppeling, functie en andere services. Waardoor je uiteindelijk toch duurder uit bent. Wij houden niet van zogenaamde addertjes onder het gras, bij ons betaal je een eenmalig bedrag voor het kassasysteem en een vaste fee per maand. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en krijg je niet onverwacht een hoge rekening toegestuurd.

Voorraadbeheer kassa

Goed voorraadbeheer is cruciaal, aan de ene kant wil je geen nee verkopen en daardoor omzet mislopen, aan de andere kant wil je niet te grote voorraden aanhouden want opslag kost geld. Ook wil je goed inzicht hebben in online vs. offline verkopen en in een oogopslag de totale voorraad zien. Tenslotte zijn je winkel en webshop een en hetzelfde bedrijf en putten zij uit dezelfde voorraad.

Een goed kassasysteem synchroniseert de voorraad in je fysieke winkel met de voorraad van je webshop. Zo weet jij altijd precies op het juiste moment wanneer het tijd is om in te kopen.

Hoe dat precies werkt? Op basis van klantfeedback hebben wij ervoor gekozen om voorraad in drie categorieën te plaatsen:

– Minimum voorraad: de minimum voorraad zorgt ervoor dat jij nooit altijd voldoende op voorraad hebt om klanten te kunnen servicen. Uiteraard houden wij rekening met de levertijd en omloopsnelheid.

– Dode voorraad: de dode voorraad geeft aan welke producten nagenoeg niet worden verkocht en daarom ook niet bij besteld hoeven te worden.

– Courante voorraad: deze categorie producten bevat producten die goed lopen, je wilt deze categorie extra goed in de gaten houden zodat je op tijd bij kunt bestellen.

Al met al zijn er nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een kassasysteem gaat bestellen voor je winkel. We hebben het namelijk nog niet eens gehad over betaalmethoden als iDeal, PayPal, Klarna, Mastercard etcetera.