Wat kost het hebben van een pinapparaat als ondernemer?

creditcard

Het hebben van een pinapparaat als ondernemer brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo verhoogt het het betaalgemak voor de klant aanzienlijk en zorgt het voor een efficiënte cashflow voor de ondernemer. Al met al dus voor alle partijen een uitstekende aanschaf. Dan is alleen nog de vraag wat het kost om een pinapparaat te hebben als ondernemer.

Verschillende kostenposten

creditcardDe kosten van het hebben van een pinapparaat als ondernemer bestaan uit drie verschillende groepen. Allereerst zijn er uiteraard de aanschafkosten. Het kost geld om een kopen pinautomaat, ongeacht bij wie deze gekocht wordt. Deze aanschafprijs loopt per aanbieder flink uiteen. Vaak is er een verband met de tweede kostencategorie, de abonnementskosten. Wanneer de abonnementskosten per maand wat hoger zijn, is de initiële aanschafprijs lager.

Dit werkt ongeveer op dezelfde wijze als bij een smartphone abonnement. Als derde en laatste kostencategorie zijn er de transactiekosten. Ook deze staan in verband met de eerste twee kostencategorieën. Een aanbieder met een lage aanschafprijs en lage abonnementskosten rekent gemiddeld hogere transactiekosten.

Afhankelijk van de omvang van je bedrijf

Het hangt dus als ondernemer zijnde sterk af van hoe groot je onderneming is. Als je een hele grote onderneming bent, dan kan je waarschijnlijk beter een mobiel apparaat kopen met een hogere aanschafprijs en lagere percentuele transactiekosten per transactie. Daartegenover staat dan weer als je een wat kleinere onderneming bent, dat het misschien niet verstandig is om voor een hele hoge aanschafprijs + abonnementskosten te gaan. Het is al met al dus sterk afhankelijk van de grote van de onderneming en het aantal transacties dat naar verwachting wordt gedaan.